2019-10-14 13:30:11• hírek • Bede Emőke

Tetten érték a férfit, aki több száz euróval szerette volna megvesztegetni a halmi határőröket

Október 12-én, nem sokkal 20 óra előtt érkezett meg a halmi határátkelőhöz egy macedón rendszámokkal ellátott autó, melyet egy bolgár–macedón kettős állampolgárságú sofőr vezetett, illetve utasként egy szerb férfi is ült a kocsiban.

A határőrök kérésére a sofőr átnyújtotta személyes iratait, többek között egy, elvileg a bolgár hatóságok által kiállított vezetői engedélyt is. Mivel az egyenruhásoknak szemet szúrt a jogosítvány, alaposabb vizsgálatnak vetették alá a dokumentumot. Mint kiderült, nem véletlenül fogtak gyanút a határőrök, ugyanis a jogosítvány ugyanis sem tartalmában, sem megjelenésében nem felelt meg az előírásoknak, magyarán szólva csak egy rossz hamisítványról volt szó.


Tartva az ügy várható kimenetelétől, a sofőr és utasa először 500, majd 1000 euróval szerették volna lekenyerezni az ellenük intézkedni kívánó határőrt. Az egyenruhás azonban nem volt megvehető, nem csak kategorikusan visszautasította a felkínált összeget, de értesítette feletteseit is, akik végül bejelentetést tettek a Szatmár Megyei Korrupcióellenes Szolgálatnál is. Ennek nyomán a helyszínre vonult egy ügyész által vezetett csoport, kik 23 óra 55 perckor tetten érték a férfit, aki újabb két határőrt szeretett volna lefizetni további 200 euróval.


A két férfit előállították, majd a szatmári ügyészség székhelyére kísérték. Az ügyész megvesztegetés, okirat-hamisítás és jogosítvány nélküli vezetés miatt indított ellenük bűnügyi eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: